SPORTOM DO ZDRAVLJA 6: Humanitarni turnir za pomoć u lečenju male Irine iz Bora

Klub malog fudbala “Miners” iz Majdanpeka, uz pomoć lokalne samouprave i brojnih sponzora, organizovao je na sportskom terenu u ulici Kneza Miloša, humanitarni turnir za pomoć u lečenju male Irine iz Bora. U konkurenciji 12 ekipa, prvo mesto u kategoriji seniora osvojila je ekipa “Eastern office” dok je kod kadeta najbolja bila ekipa “Grozda”. U konkurenciji pionira, pobednik ovog humanitarnog turnira u malom fudbalu koji je održan u Majdanpeku bila je ekipa “Rudar 2”. Organizator je najuspšnijim ekipama i pojedincima dodelio nagrade I priznanja.

Organizatori iz Kluba malog fudbala “Miners”, ističu da im je cilj da iz godine u godinu ovakvi turniri okupljaju sve više dece koja vole fudbal. Zadovoljstvo odzivom i kvalitetom prikazane igre ističe i trener u majdanpečkom Klubu malog fudnala “Miners”, Rade Matejević:

Prvi put smo organizovali ovaj turnir, I drago mi je što su se ekipe odazvale u ovolikom broju. Organizacija je bila dobra, bilo je dosta publike i ono što je najbitnije pored druženja, turnir je bio uspešan u smislu da je prikupljena određena svota novca za malu Irinu iz Bora, kojoj je potrebna pomoć jer je obolela od retkog TAR sindroma. Njena majka je inače naša sugrađanka”.

Devetogodišnji Janko Injac, iz ekipe “Rudar 1”, fudbal trenira četiri godine i na ovom turniru osvojio je priznanje za najboljeg strelca. Njegova ekipa je na turniru osvojila drugo mesto.

Da li je ovo tvoja prva pojedinačna nagrada i da li ti više znači kada ti osvojiš nagradu ili kada ekipa pobedi?

Ovo mi nije prva pojedinačna nagrada a više mi znači kada ekipa pobedi. Nije bilo teško i u karijeri očekujem još ovakvih priznanja”, skroman je ovaj mladi fudbaler.

Ivan Izvonar iz Majdanpeka poneo je titulu najboljeg golmana u pionirskoj konkurenciji. On se fudbalom bavi tri godine.

Zbog čega voliš fudbal? Koliko ti znači ova nagrada i da li ona obavezuje da jos više treniraš?

Fudbal mi se baš sviđa. Najviše zbog mog omiljenog golmana nemca Mark Andre ter Štegena, koji brani za Barselonu i voleo bi da jednog dana budem kao on. Znači mi nagrada kao kada nešto jako puno tražim i dobijem. Radujem se i ponosan sam na sebe. Naravno, želim da budem uporan i istrajan i dalje”, razmišljanje je golmana Ivana Izvonara.

Strahinja Rajković iz Majdanpeka, poneo je titulu najboljeg igrača ovog humanitarnog turnira u malom fudbalu u konkurenciji kadeta. Strahinja fudbal trenira već sedam godina.

Koliko voliš da učestvuješ na turnirima i koliko ti znače ovakva priznanja? Da li je bilo teško biti najbolji igrač turnir u vrlo jakoj konkurenciji?

Volim da igram turnire pre svega zbog druženja i zato što volim fudbal. Mnogo mi znači priznanje koje sam dobio i trudio sam se da budem što bolji. Nije bilo lako jer smo se takmičili protiv dobrih i jakih protivnika. Svi su igrali baš dobro a bilo je i starijih igrača od mene”.