SPORTOM DO ZDRAVLJA 4: “Zlatni grad 2023.”

Exif_JPEG_420

Pobednici turnira u fudbalu “Zlatni grad 2023.”, koji je proteklog vikenda održan na stadionu “Nikola Pasko” u Majdanpeku su ekipe majdanpečkog Sportskog fudbalskog udruženja “Rudar 1934”, zaječarski “Timok 1919” i borski “Mali Bor”. Sportsko fudbalsko Udruženje “Rudar 1934” u saradnji sa kompanijom Zi jin organizovalo je ovogodišnji turnir na kome je učestvovalo oko 200 mladih fudbalera rođenih 2013., 2014. I 2015 .godine iz Zaječara, Velikog Gradišta, Bora, Kladova i Majdanpeka.

Ovakvi turniri dobra su prilika za razvoj sporta istakao je predsednik kluba Rudar 1934” Nikola Matić:

Potrudili smo se da nema prekida u tradiciji ovog turnira i hteo bi da posebno istaknem entuzijazam roditelja naše dece, volontere i prijatelja fudbala iz našeg grada. Svi zajedno radimo na tome da imamo što više dece koja treniraju fudbal”, naglasio je Matić.

Aleksandar Mitrović, trener zaječarskog Timoka, trenerskim poslom bavi se nešto više od dve godine i u tom periodu sa ekipom generacije igrača rođenih 2014. godine, ostvario je odlične rezultate. Na turniru “Zlatni grad 2023.” u Majdanpeku, ekipa Timoka je i ove godine ostvarila zapažen plasman.

Kako ste zadoviljni organizacijom turnira, kakva je bila konkurencija i kako ste, pre svega, zadovoljni igrom vaše selekcije?

Organizacija turnira je bila odlična. Kao i svake godine, orgainzatori, naši sportski prijatelji iz Majdanpeka, pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu. Što se tiče konkurencije, ona je ove godine bila izuzetno jaka. Organizator je okupio najbolje ekipe iz ovog dela Srbije. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem svojih igrača i zato ni rezultat nije mogao da izostane. Danas sam predvodiio ekipe u dve starosne kategorije. Generacija igrača rođenih 2012. godine, koju sam letos preuzeo, osvojila je treće mesto dok je generacija 2014. godište osvojila drugo mesto i to posle minimalnog poraza u finalu od domaće ekipe “Rudar 1934”, reči su trenera Aleksandra Mitrovića.

Nemanja Mladenović, dečak rođen 2014.godine, fudbaler je zaječarskog Timoka. On redovno učestvuje na ovakvim turnirima i do sada je ostvario zapažene rezultate.

Koliko voliš da učestvuješ na turnirima? Kako ti se dopao turnir u Majdanpeku i koji bi rezultat izdvojio iz svoje dosadašnje karijere?

Volim da učestvujem na turnirima i da se dokazujem. Turnir u Majdanpeku je bio super organizovan a što se tiče turnira na kojima sam do sada učestvovao, od uspeha bi izdvojiio finale MINI – MAXI lige i nagradu za najboljeg strelca, prošle godine na turniru u Majdanpeku”, rekao je Mladenović.

Devetogodišnji Filip Mladenović, jedan je od perspektivnijih igrača generacije 2014. član je fudbalske ekipe Timok a turnir u Majdanpeku, samo je jedan u nizu na kojima je ostvario zapažen rezultat.

Da li si i ranije učestvovao na turniru u Majdanpeku? Kakav je rezultat ove godine zabeležila tvoja ekipa? Da li ćeš i naredne godine doći na turnir “Zlatni grad”?

Učestvovao sam na protekla tri turniran u Majdanpeku. Ove godine moja generacija je igrala finale sa domaćom ekipom iz Majdanpeka a naredne godine, takođe planiram da učestvujem na ovom turniru jer mi se dopada kako je organizovan a i konkurecija je bila odlična”, zaključio je ovaj mladi sportista.