VIDOKRUG 4: “DDOR Olimpijska staza”

Prva ovogodišnja „DDOR Olimpijska staza” u Zaječaru okupila više od 200 učesnika

Na zaječarskom Trgu oslobođenja u subotu je održana prva ovogodišnja “DDOR Olimpijska staza”. Cilj događaja bio je promocija olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom, kao i negovanje ispravnih stilova života.

Ova sportska manifestacija okupila je više od 200 takmičara, među kojima su najbrojniji bili učenici zaječarske osnovne škole “Desanka Maksimović” i “Vladislav Petković Dis” iz Grljana, kojima je kompanija DDOR osiguranje, darivala sportske rekvizite.

Promoter “DDOR Olimpijske staze” bila je kajakašica Marija Dostanić, koja je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Duizburgu, ostvarila olimpijsku normu u discipline K 4 500 metara za predstojeću olimpijadu u Parizu naredne godine:

Zadovoljstvo mi je što sam deo jednog ovakvog događaja koji zajednički organizuju Olimpijski komitet Srbije I DDOR osiguranje uz podršku grada Zaječara i smatram da je u današnje vreme zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja, koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole, jer sport ne predstavlja samo osvajanje medalja. Drago mi je da se okupio veliki broj ljudi, i nadam se da će baš ovaj događaj privući I najmlađima pažnju i podstaći ih da postanu deo olimpijske porodice”, poručila je ovom prilikom Marija Dostanić.

Prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Grada Zaječara Milan Stanković, kao i direktor Filijale DDOR osiguranja Dragan Milojević.

Velika nam je čast i zadovoljstvo, što je Zaječar danas domaćin “DDOR Olimpijske staze” i što smo prepoznati od strane Olimpijskog komiteta kao grad koji neguje sportski duh. Ovo nije prva manifestacija koju naš grad organizuje u saradnji sa Olimpijski komitetom, zato osećamo obavezu da ovako nastavimo i u budućnosti. Grad Zaječar je grad sporta i uvek će podržati ovakve i slične manifestacije koje promovišu sport i zdrave stilove života“ istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport.

Najboljim ekipama koje su učestvovale u “DDOR Olimpijskoj stazi“, nagrade je uručio direktor Filijale DDOR osiguranja, Dragan Milojević.

Ovo je jedan jedinstveni događaj koji promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti. Hrabrost, istrajnost, poštovanje i fer-plej su vrednosti koje želimo da promovišemo na ovaj način, a one su upravo i vrednosti koje neguje kompanija DDOR. Ponosni smo partner Olimpijskog komiteta Srbije i zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije. Iskreno se zahvaljujem na izvanrednoj saradnji i podršci predstavnika Grada Zaječara, koji su doprineli da ovaj događaj bude na vrhunskom nivou“ rekao je Milojević.

Prateći nadmetanje više od 200 takmičara, kroz “DDOR Olimpijsku stazu” na Trgu oslobođenja u Zaječaru, prošao je i veliki broj navijača, koji su se proteklog vikenda dobro zabavili i što je najvažnije, bavili sportom i naučili ponešto o pravim – olimpijskim vrednostima.