Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć je premijerno izvedena predstava „Lepotica Linejna“

Komad “Lepotica Linejna” čija je radnja smeštena u 1989. godinu govori nam o sukobu generacija i želji mladog čoveka za promenom i odlaskom iz zemlje u bolje sutra. Kada tome još dodamo i patološki odnos majke i ćerke dobijamo nesrećne ljude koji nas okružuju.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovaj pozorišni komad izveden je pred publikom gotovo deset meseci posle pretpremijere, ali su ga glumci veoma brzo vratili i nisu krili zadovoljstvo što ga je publika tako dobro prihvatila i nagradila ih gromoglasnim aplauzom.

Osim Ane, Miloša I Nataše, u predstavi glumi još I Miloš Tanasković, a premijeri je prisustvovao i reditelj koji je oduševljen zaječarskom publikom. Janko Cekić je zahvalio zaječarskom pozorištu što mu je, kako je rekao, omogućilo da režira predstavu sa odličnim glumcima, u divnoj atmosferi.

Reditelj potpisuje i izbor muzike, scenograf je Mirko Stokić, a za kostime su bile zadužene Gorica Ilić i Mirjana Stanojević.

Podsetimo, Pozorište Zoran Radmilović u Zaječaru već decenijama mladim rediteljima pruža šansu da svoju prvu predstavu postave na njegovim daskama.

Više o ovome pogledajte u emisiji Reyime na T1 televiziji.