Saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u dve odvojene akcije, zaplenili su oko 16 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U prvoj akciji, pripadnici Policijske stanice Voždovac, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su L. P. (1992) nakon što su u stanu na Zvezdari u kojem je neprijavljeno boravio pronašli oko 6 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, vagicu za precizno merenje, kao i 11.350 evra, 40.000 dinara, 300 kanadskih dolara i 250 američkih dolara, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge.

U drugoj akciji, pripadnici Policijske stanice Novi Beograd i Interventne jedinice 92 uhapsili su državljanina Crne Gore V. S. (1979). Pregledom automobila marke „reno“ kojim je upravljao zaplenjeno je oko 10 kilograma biljne materije nalik na marihuanu, koja je bila spakovana u 20 paketa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.