Saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ambasadoru Republike Turske Hamiju Aksoju izrazio je najdublje saučešće zbog žrtava razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio ovu zemlju i naglasio da će Republika Srbija Republici Turskoj poslati dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina.

Na sastanku sa ambasadorom Republike Turske, ministar Gašić istakao je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova pružiti svu neophodnu pomoć i poručio da je Srbija uz turski narod u ovim teškim trenucima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, šalje u Republiku Tursku dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina, Sektora za vanredne situacije“, kazao je ministar Gašić.

Ambasador Aksoj naglasio je da je Srbija još jednom potvrdila da je pravi prijatelj Turske i zahvalio joj se na brzoj pomoći.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je jedan od prvih lidera koji je izjavio saučešće turskom narodu. Odmah smo imali sastanak sa ministrom Gašićem, koji nam je rekao da je spreman da nam hitno pošalje specijalizovanu ekipu koja će pomoći“, rekao je ambasador Aksoj.

Ambasador Turske se zahvalio Republici Srbiji, predsedniku Vučiću i ministru Gašiću na brzoj pomoći.

Istakao je da je ovo od 1939. godine drugi veliki zemljotres koji je pogodio Republiku Tursku, da je područje pogođeno zemljotresom pretrpelo značajna razaranja i da je veliki broj ljudi izgubio život.