Eurobank Direktna opremila kabinet ETŠ u Boru

Eurobank Direktna realizovala je novu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce”, obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od pola miliona dinara.

Uz podršku Ministarstva prosvete i klijenata banke, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, školi u Boru je obezbeđena neophodna računarska oprema, koja će poboljšati kvalitet njihovog obrazovanja.

Kroz ovaj projekat banka je potvrdila svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove za njihovo buduće profesionalno usavršavanje. Digitalizacija u obrazovanju je među prioritetima Ministarstva prosvete koje daje podršku ovakvim projektima.

Ekonomsko-trgovinska škola u Boru je učestvovala u brojnim projektima do sada, ali je ovo sasvim drugačije iskustvo jer su u pripremi kabineta imali ne samo podršku Gradske uprave u Boru već i samih učenika i roditelja.

Na ovaj način kabinet će dobiti novu namenu, a nabavkom softverskih paketa, računari će se koristiti za agencijsko i hotelijersko poslovanje kod turističko hotelijerskih tehničara i ekonomsko poslovanje i računovodstvo kod ekonomskih tehničara.

U saradnjom sa izdavačkom kućom Laguna i muzejom „Dom Jevrema Grujića“, ova banka je obezbedila mogućnost da se srednjoškolci širom Srbije upoznaju sa različitim kulturnim sadržajima i to u okviru svoje škole, tako da su se danas družili sa novinarom i piscem Vanjom Bulićem.

Više o ovome pogledajte u emisiji Vesti na T1 Televiziji.