Odbokašice Osnovne škole „Đura Jakšić“ slavile su na Gradskom takmičenju učenica osnovnih škola u Zaječaru

Odbokašice Osnovne škole „Đura Jakšić“ slavile su na Gradskom takmičenju učenica osnovnih škola u Zaječaru, pošto su u finalu savladale vršnjakinje iz OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ rezultatom 2:0. Izabranice profesora Dragana Petkovića su na taj način obezbedile plasman na Okružno takmičenje, koje je na programu u ponedeljak 7. marta u Sokobanji, piše Glassporta.rs.

Organizator takmičenja bio je Zaječarski savez za školski sport, uz veliku pomoć Sportskog saveza grada Zaječara. Dosta uzbuđenja bilo je u polufinalu, gde je posle mnogo borbe i tri odigrana seta ekipa Osnovne škole „Desanka Maksimović“ položila oružje pred kasnijim pobednicama iz OŠ „Đura Jakšić“.
Najbolji u muškoj konkurenciji bili su učenici OŠ „Desanka Maksimović“, koji su u finalu gradskog takmičenja savlavali domaću ekipu Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“, rezultatom 2:0. Za mesto na Međuokružnom takmičenju Zaječarci će se boriti u utorak 8. marta na Okružnom nadmetanju sa najboljim ekipama iz Knjaževca, Boljevca i Sokobanje, koje će takođe biti održano u OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru.

Vredi istaći i da su košarkašice Osnovne škole „Đura Jakšić“ imale zapažen nastup na Međuokružnom takmičenju u Nišu, gde su uprkos tome što su imale najmlađi sastav na takmičenju koje je okupilo najbolje ekipe iz Niškog, Rasinskog i Topličkog okruga, zauzele 3. mesto i osvetlale obraz zaječarskom sportu.

Muška i ženska odbojkaška ekipa zaječarske Gimnazije učestvovaće takođe na Okružnom takmičenju 7. marta u Sokobanji i dan kasnije u Zaječaru i pokušaće da se domogne plasmana na Međuokružno takmičenje.

Više o ovome pročitajte na: Glas Sporta.