Novim načinom grejanja značajno rasterećen budžet opštine Majdanpek

Krajem prošle godine U Majdanpeku je počelo grejanje na bio masu. Izbačen je mazut, a majdanpečani se danas greju na bio masu. U planu je izgradnja još jedne toplane, ostvaruju se velike uštede, smanjeno je i aero zagadjenje, stanovi se greju 24 sata, a na sve to grejanje će još i pojeftiniti.

Grejanje na bio masu u Majdanpeku počelo je s početkom ove grejne sezone, 1. oktobra, a mazut se još uvek dodaje samo u slučajevima kada su temperature ekstremno niske. Drvna sečka koja se koristi za grejanje proizvodi se u okolini Majdanpeka, od privatne firme koja je zakupila parcelu od opštine.

Novim načinom grejanja, značajno je rasterećen i budžet opštine Majdanpek.

Uz postojeću, u koju je država posredstvom Kancelarije za javna ulaganja, uložila oko 4,5 miliona evra, Majdanpečane će u dogledno vreme grejati još jedna toplana na biomasu. Njenu skoru izgradnju najavila je potpredsednica Vlade i ministarka za rudarstvo i energetiku Zorana Mihajlović prilikom poslednjne posete Majdanpeku.

Buduća toplana na biomasu uz postojeću na drvnu sečku, obezbediće dugoročno, kvalitetno i stabilno grejanje Majdanpečana, kao i čistiji vazduh.

Više o ovome pogledajte u emisiji Rezime na T1 Televiziji.