Danas održana Skupštine opštine Knjaževac

Milijardu i 447 miliona dinara budžet je opštine Knjaževac za narednu 2022. godinu, ovo su danas odlučili odbornici Skupštine na sednici, koja je održana danas. Pored odluke o budžetu odbornici su, između ostalog usvojili i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za prvih devet mesevi ove godine. a obrazovana je i Komisija za davanje predloga naziva ulica u gradu i na teritoriji opštine Knjaževac.

Od milijardu i 447 miliona 204 će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine, 106 ua kulturu, 94 za socijalnu i dečju zaštitu, 93 za razvoj sporta, 23 za poljoprivredu i ruralni razvoj, samo su neke od stavki u budžetu za narednu godinu.

Ono što je važno jeste da su rashodi smanjeni sa jedne trećine, na jednu šestinu, a izdvajanje za kapitalne insvesticije je dostiglo 35 procenata budžeta. U gotovo jednosatnoj prezentaciji Milan Đokić je istakao da je budžet programski.

Važni projketi, koji će biti realizovani u narednoj godini, između ostalih, jesu izgradnja rehabilitaciuonog velnes centra Rgoška banjica vredan 55 miliona dinara, akva parka za odrasle na Banjici vredan 42 miliona dinara izgradnja sportske hale Osnovne škole “Dubrava u iznosu od 2o miliona dinara, a Đokić posebno ističe izradu plana detaljne regulacije gondola Ćuštica-Jabučko Ravnište na Staroj planini.

U strukturi budžeta za narednu godinu milijardu i 269 miliona dinara su prihodi opštine Knjaževac, a sredstva iz ostalih prihoda su 178 miliona.

Više o ovome pogledajte u emisiji Rezime na T1 Televiziji.