Danas su u Gradskoj upravi u Zaječaru boravili predstavnici Cekoma

Danas su u Gradskoj upravi u Zaječaru boravili predstavnici Cekoma, Centra kompetencija za napredno inženjerstvo iz Nove Gorice u Hrvatskoj. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje, razmene mišljenja i iskustava i eventualnim učešćima u zajedničkim projketima i prekograničnoj saradnji.

Predstavnici Cekoma su se upoznali sa projektima, koji bi im mogli biti zanimljivi u razvoju njihovog kraja, s obzirom na činjenicu da se Slavonija susreće sa istim ili sličnim problemima kao i istočna Srbija. Kako je rečeno, ovo je jedan od načina da se ubrza razmena znanja i iskustava između dva regiona.

Cekom je firma, koja se bavi između ostalog istraživanjima razvoja na polju prehrambene industrije, metalne i saobračajne infrastrukture, kao i poslovnih spajanja, unapređivanja znanja, naprednih tehnologija, što je bio i cilj našeg dolaska, rekao je Adam Đanić, direktor Cekoma. Đamić je imao reči hvale sa Regionalnu agenciju za razvoj istočne Srbije.

Ova saradnja će nam olakšati da pronađemo ljude u Zaječaru i okolini, koji se bave kreativnim industrijama, sa jedne strane, a sa druge da čujemo koji su to novi donatorski fondovi gde bismo mogli zajedno da apliciramo sa projektima, rekao je Ivan Živković, načelnik Odeljenja za nabavke i Lokalni ekonomski razvoj.

Svaka živa reč, u vreme pandemije, dobro je došla i daje nam neki drugi pogled na isti problem, ocenili su učesnici današnjih razgovora u Gradskoj upravi u Zaječaru.

Više o ovome pogledajte u emisiji Rezime na T1 Televiziji.