Dva pacijenta preminula, još 79 osoba je zaraženo

U poslednja 24 sata od posledica infekcije virusom covid-19 u zaječarskom Zdravstvenom centru dva pacijenta su preminula a na osnovu 225 uzoraka u istom periodu na teritoriji grada Zaječara još 79 osoba je zaraženo. Na dva odeljenja Zdravstvenog centra od korone se leči 64 bolesnika. Na kiseoničkoj potpori je 45 pacijenata.

Od početka epidemije oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno je kod blizu osam hiljada građana Zaječara, od toga nešto više osoba ženskog pola. Ovih dana, u proseku trećina pregledanih testova ima pozitivan rezultat na koronavirus a od početka oktobra zaraženo je preko 700 lica, od čega 120 među najmlađom populacijom.

Gradski Štab za vanredne situacije svakodnevno apeluje da se poštuju propisane mere i da se ljudi vakcinišu u što većem broju kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže. Treću dozu primilo je nešto više od šest hiljada Zaječaraca, što je tek oko 13 i po odsto od ukupnog stanovništva.

Prema rečima koordinatora za imunizaciju doktorke Danijele Ćirić više od tri četvrtine hospitalizovanih osoba sa covid-19 infekcijom u zaječarskom Zdravstvenom centru čine nevakcinisana lica.