Traže se volonteri za projekat “Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama” Timočkog omladinskog centra

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, a kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, realizuje u pograničnom regionu Srbije i Bugarske projekat “Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama”.

Na osnovu ranije raspisanog konkursa pored ranije izabranih volonterskih centara u Knjaževcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Leskovcu, ove godine je izabrano još pet, iz Aleksinca, Majdanpeka, Bora, Vladičinog Hana i Kuršumlije. Traže se volonteri, koji će u narednom periodu proći obuke za volontiranje u vanrednim situacijama, imati priliku da budu učesnici na jednodnevnim razmenama i zajedničkim akcijama u Srbiji i Bugarskoj i pomognu svojim lokalnim zajednicama ukoliko do neke vanredne situacije dođe.

Svi zainteresovani volonteri mogu se prijaviti jednostavnim popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu Timočkog omladinskog centra. Rok za prijavu je 16. jul 2021. godine.