Na teritoriji grada Zaječara zabranjeno organizovanje sajmova, izložbi i svakog drugog okupljanja životinja, kao i rad stočnih pijaca

           Na osnovu Rešenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Boško Ničić, doneo je novi zaključak, kojim se zabranjuje organizovanje sajmova, izložbi i svakog drugog okupljanja životinja, kao i rad stočnih pijaca na teritoriji grada Zaječara.

S obzirom da je Rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, od 12. aprila ove godine, područje Grada Zaječara proglašeno ugroženim od zaraznih bolesti stoke. Istim Rešenjem, kao jedna od mera radi sprečavanja pojave ove zarazne bolesti, uvedena je zabrana organizovanja sajmova, izložbi i drugog okupljanja životinja kao i rad stočnih pijaca.

Imajući u vidu da je doneto Rešenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, obavezujuće za teritoriju koja je proglašena ugroženim područjem kao i da je obavezno poštovanje svih propisanih mera, komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara doneo je navedeni Zaključak.