U Zaječaru je danas održana druga po redu sednica Skupštine grada u ovom sazivu

U Zaječaru je danas održana druga po redu sednica Skupštine grada u ovom sazivu. Odlukom odbornika, budžet Zaječara smanjen je za 131 milion 783 hiljade dinara, tako da ukupan budžet sada iznosi 2 milijarde 368 miliona 763 hiljade dinara. Između ostalog, odlučeno je takođe da ubuduće Dan grada Zaječara bude šesti oktobar.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili Predlog rešenja o usvajanju Godišnjeg likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju”-Zaječar u likvidaciji, čija je likvidacija pokrenuta još 2017. godine. Na osnovu izveštaja, koje je sačinilo Gradsko veće, u prošloj godini izmirena su dugovanja u iznosu od 48 miliona dinara.

U skladu sa izmenom Odluke o upravljanju grobljima i pogrebnim uslugama JKP Higijena ubuduće neće vršiti ukop nedeljom, u dane državnih praznika, na Dan gradske slave, 21. septembra, i 19. decembra na Svetog Nikolu. Na sednici su još usvojeni izveštaji o radu, planovi i programi rada javnih preduzeća i ustanova, kao i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine.